Aerobics

Dichters in het bedrijfsleven, grijpt uw luit en speel. Uw dagen zijn eindelijk gekomen. Met aerobics in de kantine en joggen in de lunchpauze is het afgelopen. Weekeinden met managementspelletjes in vochtige kloosters of luxe conferentieoorden aan lommerrijke dreven zijn uit. Handel en industrie in de 21ste eeuw zullen in het teken van de poezie staan.

De vliegtuigbouwer Boeing wijst de weg omhoog. Volgens de Sunday Times heeft het bedrijf de Engelse dichter David Whyte gehuurd om de geest van zijn geplaagde managers te verlichten. Drie dagen per maand, gedurende een jaar, komt Whyte vijfhonderd ongelukkigen onder de beter betaalde Boeingwerknemers helpen zin te geven aan hun bestaan. Want 'menselijke wezens worden wanhopig als ze vaststellen dat ze behoren tot iets dat hen overstijgt', legt Whyte uit. Voorwaarts omhoog dus, op de vederlichte vleugels van de poezie: Boeing is beautiful.

    • Jan Gerritsen