77 miljoen voor seksuele intimidatie

BRETTONVILLE, 30 JUNI. Wal-Mart, de grootste supermarktketen in de Verenigde Staten, moet van de rechter 50 miljoen dollar (77,5 miljoen) aan schadevergoeding en rente betalen aan een voormalige werkneemster, die slachtoffer is geweest van seksuele intimidatie. Wal-Mart liet weten beroep aan te tekenen. Peggy Kimzey (47) moest smakeloze opmerkingen en gebaren van haar directe chef en mannelijke collega's ondergaan. Zij klaagde daarover bij de bedrijfsleider. Andere vrouwelijke collega's met kennelijk dezelfde problemen deden dat ook, maar zonder resultaat. De vrouw nam in 1993 ontslag. De rechtbank wees behalve de 50 miljoen dollar ook een bedrag van 35.000 dollar (bijna f 55.000) toe voor de vernederingen die Kimzey moest ondergaan en één dollar voor gederfd salaris. (Reuter)