Voorkeur; Galerie

GARDEN OF DELIGHT

Middenin het Vlaardingse polderlandschap staan keramische beelden van twintig verschillende kunstenaars opgesteld. De beeldhouwster en keramiste Vilma Henkelman organiseerde het evenement omdat keramiek volgens haar ten onrechte een 'belegen imago' heeft. Onder de titel The Garden of Delight zijn er verrassende, soms kleurrijke beelden te zien. T/m 30 sep, Zuidbuurt 30, Vlaardingen, za-zo 12-17u.

SOPHIE'S PALACE

In Amsterdam was enkele seizoenen onder het motto Welcome stranger kunst te zien in huis-, slaap- en werkkamer van een kunstminnend paar. In Utrecht hebben negen kunstenaars nu een imaginair huis ingericht en daartoe de ruimtes die tot hun beschikking staan, getransformeerd. Geluid is een belangrijke leidraad en verbindt de diverse presentaties met elkaar. Flarden van dagelijkse bezigheden en herinneringsbeelden wisselen elkaar af. T/m 2 juli, Catharijnesingel 60 Utrecht, vr-za 14-20u. zo 14-18u.

EN VERDER

Lampen, dekschalen, borrelglaasjes en kleding van Bastiënne Kramer in sieradengalerie Delcourt van Krimpen t/m 8 juli, Fokke Simonszstr. 8 Amsterdam, do-za 13-17u. zo 2 juli 14-17u; grafisch werk van Bram van Velde bij Galerie Vromans in Amsterdam; tekeningen en schilderijen van Martin van Vrede en Tim Maguire in Galerie AZL, Academisch Ziekenhuis, Rijnsburgerweg 10, Leiden; kunstenaarsboeken (ook objecten en installaties) t/m 15 juli in galerie Henn, St. Nicolaasstraat 26c, Maastricht, di-za 15-19u; Holiday, nieuw werk van het synchroon schilderende echtpaar Kocheisen + Hüllmann t/m 6 juli bij galerie Torch, Lauriergracht 94 Amsterdam.