Nedschroef: winst 'zeer fors hoger'

Nedschroef, producent van bevestigingsmiddelen, machines en gereedschappen uit Helmond, plukt de vruchten van het herstel in de automobielindustrie. De winst in de eerste helft van dit jaar zal “zeer fors” hoger worden dan in het tweede halfjaar van 1994. Toen werd, exclusief buitengewone resultaten, een resultaat behaald van 2,15 miljoen gulden.

Zeer fors hoger betekent volgens directeur E. van Thiel een stijging met “ten minste 50 procent”. Begin april maakte de onderneming al bekend dit jaar een verbetering van de netto winst te verwachten. “Toen waren we nog vrij voorzichtig, mede in verband met de valutaire ontwikkelingen. Maar het resultaat is duidelijk beter dan verwacht”, aldus directeur Van Thiel.

Vooral de kernactiviteit 'bevestigingsmiddelen' doet het goed. Nedschroef levert deze produkten onder andere aan automobiel- en vrachtwagenproducenten.

Nedschroef behaalde vorig jaar een netto resultaat van 3,9 miljoen gulden. Hierin is opgenomen een buitengewone bate van 1,5 miljoen. De omzet steeg vorig jaar met 15 procent tot 283,7 miljoen gulden.