KNP BT verkoopt Reprotechniek

Niet bekend

Reprotechniek is de exclusieve distributeur van kopieermachines en faxapparatuur van het merk Toshiba in de Benelux. De onderneming heeft 220 medewerkers in zienst en behaalt een omzet van 75 miljoen gulden.

Volgens mr. J.P.E. Barbas, directiesecretaris van KNP BT, past Reprotechniek niet meer binnen de kernactiviteiten van het concern. Inmiddels is een andere dochter, Veenman, eveneens in dit segment actief, toegevoegd aan BT Office Products, de kantoorartikelendochter die binnenkort een eigen beursnotering krijgt op Wall Street. Veenman heeft volgens de Barbas de voorkeur gekregen boven Reprotechniek.

De Amerikaanse koper, Danka Business Systems, is één van de grootste onafhankelijke leveranciers van Toshiba-apparatuur in de wereld met een omzet van 1,2 miljard gulden, ongeveer 7000 medewerkers en een sterke marktpositie in de VS en Canada. Daarnaast is Danka aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, waar de onderneming ongeveer 750 medewerkers heeft. De overname van Reprotechniek is een eerste stap op het Europese vasteland.