Kafelnikov speelt toch met Davis-Cupteam

LONDEN, 29 JUNI. Jevgeni Kafelnikov maakt toch deel uit van het Russische Davis Cup-team dat het in september in de halve finales moet opnemen tegen Duitsland. De Rus wilde eerst niet meedoen omdat de tennisbond het duel zou laten plaats vinden in Moskou en niet in zijn geboorteplaats Sotsji.

De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft de lokatie aan de Zwarte Zee echter afgewezen. De voorzitter van de Russische tennisbond heeft gisteren bij het toernooi op Wimbledon bekendgemaakt dat de wedstrijd tegen Duitsland wordt afgewerkt in het olympische stadion in Moskou. De bond laat een speciale gravelbaan in het Leninstadion aanleggen.

Tijdens de open Franse tenniskampioenschappen vorige maand liet Kafelnikov weten niet aan de wedstrijd deel te nemen als de Russische bond niet voor Sotsji zou kiezen. Tsjesnokov, op Wimbledon in de eerste ronde uitgeschakeld door Jan Siemerink, verklaarde zich toen solidair met zijn landgenoot.

Kafelnikov zegt nu dat hij nooit echt van plan is geweest het duel tegen Duitsland te laten lopen. “Ik was alleen aan het bluffen om de druk op de ITF op te voeren. Ik hoopte dat de internationale federatie Rusland weer onder druk zou zetten.”

De nummer zeven van de wereldranglijst geeft nu toe dat Sotsji eigenlijk niet over de juiste faciliteiten beschikt om een wedstrijd te organiseren. “De plaatstelijke bevolking had dan eindelijk de kans gekregen Boris Becker en Michael Stich te zien spelen. Maar het is moeilijk binnen korte tijd de accommodaties neer te zetten. Ik had een klein beetje hoop, maar het is niet gelukt.” (ANP)