Friesland Diary in Pools zuivelbedrijf

Het te Leeuwarden gevestigde Friesland Diary Foods en District Dairy Cooperative in Mlawa (Polen) hebben samen een onderneming opgericht onder de naam Friesland Mlawa. In deze gezamenlijke onderneming is de zuivelfabriek van Mlawa ondergebracht. Het belang van de Friese zuivelcoöperatie in de nieuwe Poolse onderneming bedraagt 51 procent.

De Poolse fabriek heeft 290 mensen in dienst. Op dit moment wordt 100.000 liter melk per dag verwerkt, waarmee verse melk, yoghurt, zachte kaas en boter wordt geproduceerd. De capaciteit zal in de komende jaren worden uitgebreid.

Friesland Dairy Foods verkoopt zuivelprodukten in meer dan 100 landen. In 1994 bedroeg de jaaromzet 4,2 miljard gulden. Het aantal medewerkers bedraagt meer dan 7000, waarvan ongeveer 3000 in Nederland.