Directeur Archeon legt functie neer

ALPHEN AAN DEN RIJN, 29 JUNI. Prof. dr. G. IJzereef (45) legt zijn functie neer als directeur van het archeologisch themapark Archeon in Alphen aan den Rijn, dat kampt tegenvallende bezoekersaantallen. In een officiële verklaring schrijft hij dat “onoverbrugbare verschillen van inzicht over het toekomstig commercieel beleid” tot zijn besluit hebben geleid. Van een vruchtbare samenwerking is volgens zijn verklaring geen sprake meer. IJzereef wordt opgevolgd door voormalig adjunct-directeur ABN/AMRO Projectontwikkeling J. Helmes (60). Hij is op dit moment plaatsvervangend directeur en hoofd financiën van het Archeon. IJzereef heeft wel toegezegd als adviseur aan het themapark verbonden te blijven. Hij zal zich gaan bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe projecten, als daar weer financiële ruimte voor is. (ANP)