Bernhard viert 84-ste verjaardag

SOESTDIJK, 29 JUNI. Prins Bernhard viert vandaag zijn 84-ste verjaardag op paleis Soestdijk. Koningin Beatrix en prins Claus zullen daarbij niet aanwezig zijn. Zij zijn gisteren naar Toscane vertrokken voor hun zomervakantie. Prins Bernhard zelf zal deze zomer niet met vakantie gaan. Hij staat nog onder medische controle in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Sinds zijn vertrek uit het ziekenhuis, op 21 maart, is de prins twee keer in het openbaar verschenen. Op 5 mei nam hij in een militair defilé af in Wageningen. Vorige week reikte hij in Amsterdam vijf 'zilveren anjers' uit. Bij die gelegenheid bespiegelde de prins: Het kijken, genieten en doen, gaan voor het weten.'' De prins heeft voorlopig geen officiële verplichtingen op zijn agenda staan. Hij heeft een uitnodiging ontvangen voor een vliegshow op de basis Volkel, aanstaande zaterdag. Maar het is nog niet zeker of hij daarop zal ingaan, aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst.