Activiteiten

29 juni Heropening van het Huygensmuseum 'Hofwijck' in Voorburg. 6 juli Voordracht door prof.dr. H.F. Cohen (Universiteit Twente) getiteld: Christiaan Huygens en de Wetenschapsrevolutie van de zeventiende eeuw. Plaats: Museum Boerhaave (Lange St. Agnietenstraat 10, Leiden, tel. 071-214224). Aanvang: 20.00 uur. Het museum is vanaf 19.30 open en na afloop van de lezing is er gelegenheid het museum te bezoeken. In verband met de beperkte capaciteit van de gehoorzaal dient U zich van te voren telefonisch aan te melden.

7 en 8 juli Internationaal congres georganiseerd door de Werkgroep Zeventiende Eeuw. Plenaire lezingen zijn er van prof.dr. C.D. Andriesse, dr. Joella G. Yoder en prof.dr. Albert van Helden, daarnaast tal van thematische parallelsessies. Plaats: Academiegebouw van de Universiteit van Leiden (Rapenburg 73) en Museum Hofwijck in Voorburg. Aanmelden en inlichtingen bij dr. A. Eyffinger, Statenlaan 4, 2582 Den Haag, tel. 070-3554873.