21 maanden cel voor ex-bewindsman VS

LITTLE ROCK, 29 JUNI. Webster Hubbell, voormalig onderminister van justitie in de regering-Clinton en een vertrouweling van de president, is gisteren door een rechter in Little Rock in Arkansas veroordeeld tot 21 maanden gevangenisstraf wegens het stelen van geld van vroegere cliënten. Het betrof hier cliënten van de advocatenfirma in Little Rock waarin hij en Hillary Clinton partners waren. Hubbell is de eerste regeringsfunctionaris die als gevolg van onderzoeken in de zogeheten Whitewater-affaire tot gevangenisstraf is veroordeeld. Tot nu toe zijn elf mensen in deze affaire vervolgd. Hubbell had bekend zijn vroegere advocatenfirma Rose en cliënten voor 482.400 dollar te hebben opgelicht. Hij had ook 143.750 dollar aan belastingen ontdoken. De rechter veroordeelde hem tevens tot terugbetaling van 135.000 dollar. (AP)