Textieldetaillist Zeeman koopt Duitse kledingketen

Textiel- en kledinghandelaar Zeeman breidt uit in Duitsland. De in Alphen aan den Rijn gevestigde groep neemt de Duitse kledingketen G+W Wahler (52 vestigingen, 250 werknemers, omzet bijna 60 miljoen gulden) uit Mainz-Kastel over die zich evenals Zeeman richt op het lage-prijssegment van de markt. Het merendeel van de winkels staat in het voormalige Oost-Duitsland, in de regio Leipzig - Dresden.

Zeeman is al in het westen van Duitsland werkzaam onder eigen naam met 58 winkels. In België staan 45 filialen, in Frankrijk twee. De Zeeman Groep, met in Nederland 330 filialen en 30 franchise-zaken, zette vorig jaar voor 545 miljoen gulden om. Zeeman heeft tussen de 3700 en 4000 mensen in dienst.

Voor dit jaar verwacht Zeeman ongeveer 575 miljoen gulden omzet. De winst van het afgelopen boekjaar bedroeg ongeveer 50 miljoen gulden voor belasting en zal dit jaar niet veel daarvan afwijken.