Seks-uitje Hugh Grant schokt Britse natie

LONDEN, 28 JUNI. Hugh Grant, de 34-jarige Britse acteur uit de film Four weddings and a funeral, verschijnt vandaag op de voorpagina van het Britse conservatieve dagblad The Daily Telegraph op een politiefoto naast een donkere prostituée. Hij heeft Denise 'Divine' Brown (23) gisternacht om half twee opgepikt op Sunset Boulevard in Los Angeles, zich onbewust van het feit dat hij werd gevolgd door de zedenpolitie, en heeft met haar in de auto 'ontuchtige handelingen op de openbare weg' gepleegd.

Grants onvoorzichtigheid is voor Groot-Brittannië een zware morele slag. De Britse ex-onderwijzer uit Oxford die het heeft gemaakt in Hollywood, de sympathieke acteur die door de Britse tabloid The Sun al tot de nieuwe Cary Grant was gedoopt en die de eigenschappen in zich verenigt van ideale echtgenoot, vader, schoonzoon en broer, is in de ogen van zijn landgenoten regelrecht van zijn voetstuk gevallen.

“Grant werd opgemerkt toen hij in zijn auto een prostituée benaderde en haar liet instappen”, vertelde een woordvoerder van het politiebureau te Los Angeles. “Ze reden een stukje naar een woonwijk en voerden daar onzedelijke handelingen uit. Politiefunctionarissen liepen naar de auto en observeerden het gedrag.”

Hugh Grant, die het image had van de verlegen public-schoolboy, is vandaag voorpaginanieuws in alle Britse kranten. Op de BBC werden vanochtend beelden getoond van Grant die zijn beeldschone vriendin, de actrice Elizabeth Hurley, kust. Op het moment van 'de daad' was Grants vriendin, die onlangs een miljoenencontract sloot met de cosmeticafirma Estée Lauder, in New York.

Grant heeft inmiddels laten weten dat hij nooit zal kunnen uitleggen hoezeer het hem spijt. “Wat ik gisternacht heb gedaan is compleet waanzinnig. Ik heb mensen van wie ik houd pijn gedaan, ik heb mensen met wie ik werk in verlegenheid gebracht,” aldus Grant, die op borgtocht is vrijgelaten. Op 18 juli moet hij samen met 'Divine' Brown voor de rechter verschijnen. Volgens de politie kan Grant zes jaar maanden gevangenisstraf krijgen, een boete van duizend dollar, of beide. De persconferentie die Grant vandaag zou houden over zijn nieuwe film Nine Months is afgelast. Bizarre bijkomstigheid is dat de promotiefilm daarvoor Grant toont op het moment dat een politiefoto van hem wordt genomen.