Flinke groei Zestienhoven

ROTTERDAM, 28 JUNI. Ondanks de onzekerheid over de toekomst maakt de luchthaven Rotterdam Airport - Zestienhoven - een forse groei door. In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal passagiers met een kwart toegenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De hoeveelheid vracht is in dezelfde periode verdubbeld.In het eerste half jaar reisden 215.765 passagiers via het Rotterdamse vliegveld, ruim 50.000 meer dan vorig jaar. De stijging is vooral te danken aan de uitbreiding van het aantal lijndiensten vanaf Rotterdam. Vier van de vijf reizigers maakt daarvan gebruik. De afgelopen maanden zijn er nieuwe lijndiensten gestart op Stuttgart, Hamburg, Birmingham, Norwich-Manchester en Mancherster-Cork. Daarmee is het aantal directe lijndiensten gekomen op tien.(ANP)