Boom Pers ziet winst 23 pct stijgen

Koninklijke Boom Pers heeft in 1994 een resultaat voor belasting van 4,7 miljoen gulden geboekt, 23 procent meer dan een jaar eerder. Het netto resultaat klom met eenzelfde percentage naar 3,1 miljoen gulden bij een gelijkblijvende omzet van 60 miljoen gulden. Voor het lopende jaar verwacht de uitgever en kabelkrantexploitant een daling van het resultaat als gevolg van hogere papierprijzen en hoge investeringen.

Het in Meppel gevestigde familiebedrijf geeft wetenschappelijke boeken (sociale wetenschappen), educatieve boeken en huis-aan-huis-bladen uit. Daarnaast exploiteert Boom drukkerijen en kabelkranten. Het totale werknemersbestand van de uitgever omvat 321 voltijdsbanen.

De komende jaren wil Boom verder groeien, onder meer door middel van overnames. De onderneming experimenteert met commerciële regionale radio en -televisie. De directie heeft verklaard per se zelfstandig te willen blijven.