Technologie (3)

Dat het huidige technologiebeleid eindelijk ter discussie staat is verheugend. Indien daar echter het beleid van minister Wijers voor in de plaats komt, heb ik enige vraagtekens. Zijn one-liner: 'Potential winners trying to pick government', is een prachtig aanknopingspunt. Wáár is die overheid?

Het hele scala van participatiemaatschappijen, investeringsbanken, particuliere beleggers en subsidieverstrekkers kun je doorlopen maar de overheid is niet te vinden, laat staan te bezoeken. Iedere startende ondernemer is kansloos in het woud van veel, theoretisch en in het jargon van de subsidieverstrekker te schrijven rapportages. Niet voor niets zijn in Nederland een ongekend aantal bedrijfjes actief voor subsidie-aanvragen!! Waarom niet het geld gestopt in een overheidsbank ter financiering van R&D, waar de potentiële aanvrager gewoon direkt zijn aanvraag kan indienen, waar hij/zij te woord wordt gestaan en geholpen bij zijn aanvraag?

Overigens ben ikzelf ook een jaar op zoek geweest naar een mogelijkheid tot het ontwikkelen van een produkt. Via een kleine investering had Nederland er werkgelegenheid, geld en kennis aan overgehouden. Helaas is het hier niet gelukt. Wel in Amerika. Maar daar is picking the government eenvoudiger. Just pick it.

    • Criticare Systems
    • Eddie J. Baas