Slangen volgt Braks op als voorzitter KRO

HILVERSUM, 27 JUNI. De KRO heeft een nieuwe voorzitter. De 52-jarige F. Slangen zal oud-minister Braks begin volgend jaar opvolgen. Braks (62), die de KRO sinds 1991 leidt, liet in maart van dit jaar weten dat hij geen tweede termijn ambieert. Hij gaat over drie jaar met pensioen. Slangen is voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Katholieke Leergangen in Tilburg en lid van de Raad van Bestuur van de Stichting Hoger Onderwijs Zuid-Nederland. Verder is hij vice-voorzitter van de HBO-Raad. Slangen, van huis uit theoloog, bekleedde tal van bestuurlijke en maatschappelijke functies in de gezondheidszorg en het onderwijs. Bij de Katholieke Leergangen stond hij mede aan de wieg van de Academie voor de Journalistiek te Tilburg. Begin volgend jaar krijgt de KRO een tweehoofdige directie, waarvan Slangen voorzitter is en een ander directeur RTV wordt. Voor de laatste functie moet nog iemand worden gekozen.