Opel investeert zes miljard markin Duitsland

FRANKFURT, 27 JUNI. Opel, de Duitse divisie van het Amerikaanse autoconcern General Motors, heeft voor investeringen tot eind 1997 ruim zes miljard mark uitgetrokken. Het zwaartepunt van de investeringen ligt bij de modernisering van de fabriek in Rüsselsheim en de vernieuwing van het model Vectra. Ook de vestiging in Bochum wordt gemoderniseerd. Directievoorzitter David Herman, die een en ander dinsdag aankondigde, zei dat de investeringen wel afhangen van de mate waarin in de toekomst de werktijden flexibeler worden. Hij klaagde over de ongunstige positie die Duitsland heeft als produktieland. “De hoge lonen maken het steeds moeilijker om op in Duitsland geproduceerde goederen een aanvaardbare winst te maken”, aldus Herman. In de eerste helft van dit jaar heeft Opel bijna 300.000 auto's verkocht, 6,6 procent meer dan in de eerste helft van 1994. Het marktaandel in Duitsland groeit van 15,9 tot 17 procent.