Kampen verbiedt houseparty's

KAMPEN, 27 JUNI. Burgemeester H. Kleemans van Kampen heeft gisteren besloten geen vergunning meer te geven voor het houden van een houseparty. Reden voor zijn besluit is dat het afgelopen weekeinde tijdens zo'n dansfeest vijf mannen zijn aangehouden die een handelshoeveelheid van xtc in hun bezit hadden. Van 45 bezoekers heeft de politie een hoeveelheid drugs voor eigen gebruik afgenomen. Bovendien is tegen nog eens acht personen proces-verbaal opgemaakt. De houseparty had plaats in een sporthal. “Ik ben niet tegen housemuziek, maar het handelen in verdoven middelen tijdens dit soort evenementen is onaanvaardbaar”, zo stelt burgemeester Kleemans. Kleemans vecht al jaren tegen drugs in zijn gemeente. Onlangs nog noemde hij Nederland tijdens een congres over het gemeentelijk gedoogbeleid van soft drugs “de risee van de drugsbestrijding”. Volgens de burgemeester gaat ons land “blowend” ten onder. Hij heeft ook al geprobeerd twee coffeeshops in Kampen te sluiten. De rechter floot hem echter terug omdat die niet of nauwelijks overlast veroorzaakten.