Italië arresteert moslim-extremisten

ROME, 27 JUNI. De Italiaanse politie heeft gisteren een tiental moslims gearresteerd die worden verdacht van banden met terroristische organisaties. Zij hebben volgens de politie geld ingezameld voor terreuracties buiten Italië, terroristen op doorreis in Italië geholpen, en wapens helpen smokkelen naar Bosnië. De meesten verdachten komen uit Egypte. Zij zouden banden hebben onderhouden met extremistische groepen in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, Egypte, Algerije, Koeweit en Afghanistan. Als dekmantel voor hun vermeende activiteit gebruikten zij het Islamitisch Cultureel Instituut in Milaan. Dat is opgericht door fundamentalisten die zich hebben afgescheiden van het Islamitisch Cultureel Centrum in Milaan.

Een aantal verdachten, onder wie de directeur van het instituut, imam Anouar Chabane, is nog voortvluchtig.