Vuurpijl schaadt ingepakte Rijksdag niet

BERLIJN, 26 JUNI. Brandstichters hebben zaterdag geprobeerd het inpakken van de Rijksdag door Christo en Jeanne Claude te saboteren. Zij vuurden een brandende pijl af op het voorportaal. De pijl doofde echter snel en veroorzaakte slechts een klein brandgaatje. De politie is een onderzoek naar de aanslag begonnen. De barrières die bezoekers 's nachts op afstand moeten houden, worden verwijderd en opzichters zullen om de 100 meter opgesteld staan in de omgeving van de Wrapped Reichstag om vandalisme en graffitti tegen te gaan. Ze zullen staaltjes van de zilverkeurige stof uitdelen om te voorkomen dat bezoekers stof van de Rijksdag afscheuren. Christo en zijn echtgenote hebben zich volgens een woordvoerder van de twee kunstenaars tegen eventuele aanslagen beveiligd met twee bodyguards.(Reuter)