TT Assen

De Nederlandse inbreng bij de TT van Assen beperkte zich vooral tot valpartijen. Aleen de 30-jarige Jeffrey de Vries behaalde een aansprekend resultaat. Hij werd tweede in de nieuwe motorklasse, de Thunderbikes. De broers Van den Goorbergh gingen in de 250cc-race in de laatse bocht onderuit. Jürgen van den Goorbergh hield zijn motor aan de praat en eindigde nog als zesde, broer Patrick werd veertiende. Wilco Zeelenberg, die op het laatste moment mocht invallen in de kwartliter-klasse, ging eveneens in de laatste ronde onderuit.

De 250cc-race werd gewonnen door de Italiaan Max Biaggi, voor de Duitser Ralf Waldmann en de Japanner Tadayuki Okada. Biaggi verstevigde zijn leidende positie op de WK-ranglijst. Titelverdediger Michael Doohan behaalde de zege in de halve-literklasse. Door zijn overwinning nam de Australiër met één punt voorsprong de WK-koppositie over van zijn landgenoot Darryl Beattie. De Spanjaard Alex Criville eindigde in Assen als tweede, diens landgenoot Alberto Puig werd derde. De Duitser Dirk Raudies won de race in de lichtste klasse, de 125cc. Zijn landgenoot Peter Oettl eindigde als tweede, de Japanner Kazuto Sakata werd derde. Leider in het WK-klassement blijft de Japanner Haruchika Aoki van het Nederlandse Blumex-team. De pupil van oud-Assenwinnaar Hans Spaan eindigde zaterdag als vijfde. De Britten Darren Dixon en Andy Hetherington zetten de zijspanrace op hun naam en voeren na drie races de strijd om de wereldtitel aan met zeventig punten.