Tien doden bij vier verkeersongevallen

ROTTERDAM, 26 JUNI. Dit weekeinde hebben bij vier verkeersongevallen in totaal tien mensen het leven verloren. Zes mensen werden gewond.

Bij een frontale botsing in Twente kwamen zaterdag vijf leden van één gezin om. Het ongeluk gebeurde op de rijksweg N36 ter hoogte van Vriezenveen. Het gaat om een echtpaar, hun twee dochters en de echtgenoot van een van de dochters. Ze zaten in een personenauto die frontaal in botsing kwam met een auto die op onverklaarbare wijze op de linkerweghelft was geraakt. De enige inzittende van die auto raakte gewond. Zij liep diverse breuken aan arm, been en sleutelbeen op. De ravage was zo groot dat de weg circa tweeëneenhalf uur was afgesloten. Het verkeer, dat in verband met de TT in Assen extra druk was, moest worden omgeleid.

In de nacht van zondag op maandag zijn drie mensen omgekomen door een botsing tussen een busje en een personenauto in Ulft (gemeente Gendringen). Er vielen daarbij vier zwaargewonden. Het personenbusje reed na de aanrijding een huis binnen, dat daardoor zo ernstig werd beschadigd dat het moest worden gestut. In het busje zaten negen mensen die terugkwamen van het concert dat de zanger René Froger zondagavond in Rotterdam gaf.

In Amsterdam kwam in de nacht van zaterdag op zondag een Spaanse toeriste om het leven door een aanrijding met een tram. De vrouw reed op de fiets over de Paulus Potterstraat en sloeg onverwachts linksaf. De bestuurder van lijn 2 kon niet meer op tijd remmen. De vrouw was vrijwel op slag dood.

Zondagavond is een 72-jarige inwoner van Barendrecht omgekomen toen een man met een geleende auto in volle vaart zijn woning aan de Achterzeedijk in Barendrecht binnenreed. Volgens de politie reed de bestuurder van de auto te hard en verloor hij in een flauwe bocht de macht over het stuur. De bejaarde man was op slag dood. De brandweer trof zijn stoffelijk overschot na het wegtakelen van de auto aan. De bestuurder van de auto liep een gebroken been en letsel aan zijn bekken op.