Spielberg neemt George Michael over van Sony

LONDEN, 26 JUNI. De Britse zanger George Michael zit niet langer vast aan het Japanse Sony-concern. Filmregisseur Steven Spielberg betaalt Sony 16 miljoen dollar voor de zanger, zo heeft het Britse blad Sunday Times gisteren gemeld.

Michael kan nu voor het eerst in ruim vijf jaar weer opnames uitbrengen. Hij wilde onder een zesjarig contract met Sony uit, om zich te ontdoen van zijn imago van tieneridool en zich meer richten op volwassenen. Michael beweerde dat Sony opzettelijk zijn 'serieuze' album Listen without Prejudice, uitgebracht in 1990, saboteerde door er onvoldoende reclame voor te maken.

Maar in enkele rechtszaken, tot het Britse hooggerechtshof toe, werd het contract legaal en bindend verklaard. Spielberg brengt George Michael onder bij zijn amusementsgroep Dreamworks, die hij samen met ex-Disneybaas Jeffrey Katzenberger en muziekmagnaat David Geffen oprichtte. Hoeveel de zanger bij Dreamworks gaat verdienen, is niet bekend. George Michael is de eerste grote artiest die Spielbergs maatschappij onder contract krijgt.