Gouden balletprijs voor K. Pastor

ROTTERDAM, 26 JUNI. De danser/choreograaf Krzysztof Pastor, die dit seizoen zijn loopbaan bij Het Nationale Ballet (HNB) afsluit wegens het bereiken van de leeftijdsgrens (38 jaar), behaalde met zijn pas-de-deux Detail IV de gouden choreografie-prijs in The Helsinki International Ballet Competition. De wedstrijd had van 11 t/m 21 juni plaats in het theater van de Finse Nationale Opera. Pastor maakte zijn ballet voor de HNB-dansers Katja Björner en Andrew Butling. Björner kreeg de zilveren dans-prijs voor haar vertolking. Pastor is vanaf 1985 verbonden geweest aan HNB waar hij opklom tot de rang van Grands Sujets. Vanaf 1987 choreografeerde hij regelmatig in de workshops van het gezelschap. Voor HNB maakte hij onder meer Shostakovich Chamber Symphony (1992) en Stop It (1993).