Foto

Foto: UTRECHT - Ruim 17.000 christenen hebben zaterdag in Utrecht voor de vierde keer een Mars voor Jezus gehouden. De optocht is bedoeld om niet-christenen in contact te brengen met het evangelie. Vorig jaar liepen 20.000 mensen mee. De deelnemers was gevraagd draagbare radio's mee te nemen omdat de Evangelische Omroep een rechtstreekse radio-uitzending over de wandeling verzorgde. De radio's werden gebruikt om het geluid te versterken en om de gelijktijdige samenzang te bevorderen. De tocht begon op het plantsoen De Lepelenburg aan de rand van de binnenstad. Voordat de bezoekers met honderden spandoeken gingen wandelen, verootmoedigden ze zich op hun knieën op het gras van het plantsoen. Sommigen lagen met hun voorhoofd op het gras. De veelal jeugdige wandelaars deelden tijdens de tocht rozen uit met daaraan een tekst ter geloofsopwekking. (Foto Evelyne Jacq)