Drie clubs trekken aan voetballer Iwan

ROTTERDAM, 26 JUNI. De rechter gaat hoogstwaarschijnlijk beslissen over de transfer van de Poolse voetballer Tomeck Iwan. Hij staat in de belangstelling van drie Nederlandse voetbalverenigingen: zijn huidige club Roda JC, Feyenoord en PSV. Roda-voorzitter Theo Pickée vraagt vijf miljoen gulden voor de Pool. Roda haalde Iwan voor een gering bedrag naar Kerkrade waar hij nog geen jaar speelde. De clubs sturen aan op een arbitragezaak, waarin de rechter de hoogte van de transfersom bepaalt. Roda heeft 'oorlog' aangekondigd en wil een schadeloosstelling. Iwan tekende donderdag in Rotterdam een contract met Feyenoord. Tot verbijstering van PSV-manager Arnesen en voorzitter Maeyer, die opheldering eisten. En tot woede van de Limburgers, die Iwan nog een jaar onder contract hadden en dachten het eens te zijn over een langdurige verbintenis.