Bayern mag Europa in door bekerwinst Borussia in Berlijn

ROTTERDAM, 26 JUNI. Borussia Mönchengladbach heeft zaterdag de voetbalbeker van Duitsland gewonnen. In het Olympisch Stadion van Berlijn versloeg de sub-topper uit de Bundesliga het een klasse lager uitkomende Wolfsburg met 3-0.

Door de bekerwinst van Borussia neemt Bayern München volgend seizoen deel aan het Uefa-Cuptoernooi. Borussia Mönchengladbach had zich al geplaatst voor het toernooi om de Uefa-beker, maar schuift nu door naar de Europa Cup 2. Bayern, dat in de competitie op de zesde plaats eindigde, neemt de opengevallen plaats in.

De Duitse bekerfinale kende weinig hoogtepunten. Borussia kwam al na 13 minuten op voorsprong door een doelpunt van de Zweed Dahlin. Daarna controleerde de Bundesliga-club de wedstrijd. Ver in de tweede helft brachten uitblinker Effenberg en topschutter Herrlich de eindstand op 3-0. Voor Borussia was de bekerwinst de eerste hoofdprijs sinds 1979, toen de club de Uefa Cup won.