ANSJOVISSALADE

Helaas, helaas, Romaine sla is zelden bij de groenteman of groenteafdeling van een supermarkt te vinden. Als we nu met z'n allen heel erg om deze slasoort gaan zeuren moet de toekomst er zonniger uit gaan zien. Deze slasoort is bijvoorbeeld heel geschikt om de volgende hartige salade te maken die het goed doet als voorgerecht:

1 Romaine sla

1 klein blikje ansjovis

50 gram geraspte Parmezaanse kaas

1 teen knoflook

olie

citroensap

Hak de helft van de ansjovis uit blik klein. Bewaar de rest van de ansjovis in een kommetje met de olie uit het blikje in de koelkast voor een ander gerecht. Het neerleggen van enige ansjovisjes op een gekochte (diepvries) pizza kan nooit kwaad. Maak een vinaigrette van 3 delen olie en 1 deel citroensap. Roer hier de fijngehakte ansjovis en knoflook uit de knijper doorheen. Giet deze vinaigrette op de bodem van de slabak. Scheur de gewassen en gedroogde sla in repen. Leg ze op de vinaigrette. Strooi er kaas over. Schep de sla op het laatste moment door elkaar.