Turkse minister treedt boos af

ANKARA, 24 JUNI. De Turkse minister van cultuur, de sociaal-democraat Ercan Karakas, is gisteren afgetreden uit onvrede over wat hij ziet als het vastlopen van de democratisering in zijn land. Karakas zat sinds maart in de regering. “Negentig dagen geleden was er nog hoop dat de democratisering werkelijkheid zou worden”, zei hij tegenover de tv-zender ATV. “Nu is er geen hoop meer.” Hij klaagde dat de regering te weinig werk heeft gemaakt van de hervormingen.

Turkije heeft de Europese Unie beloofd democratische hervormingen door te voeren, maar het parlement loopt niet erg warm voor de voorstellen. Veel haviken in de Partij van het Juiste Pad van premier Çiller zijn tegen democratische hervormingen, omdat die volgens hen de Koerdische separatisten van de PKK in de kaart spelen. (Reuter)