Opnieuw faillissement AOV aangevraagd

DEN HAAG, 24 JUNI. Aankomende woensdag zal bij de rechtbank in Den Bosch voor de tweede keer het faillissement voor het Algemeen Ouderen Verbond worden aangevraagd. Een van de schuldeisers van het AOV, de advocaat R. Wagemans uit Maastricht, heeft dit gistermiddag aangekondigd.

Wagemans die zegt nog 22.000 gulden te goed te hebben van het AOV voor het voeren van een kort geding in februari, schat dat er nog zo'n dertig tot veertig andere schuldeisers zijn. De advocaat is woedend dat de ouderenpartij gedane beloftes over betalingen niet na komt. Hij voerde talloze gesprekken, onder anderen met de echtgenoot van fractievoorzitter J. Nijpels. “Het wordt voor het AOV betalen of verdwijnen”, aldus Wagemans. Van AOV-oprichter M. Batenburg heeft de advocaat 'taal noch teken' vernomen terwijl de rekening voor 1 mei voldaan had moeten zijn.

Volgens Wagemans heeft zijn aanvraag tot faillissement een andere status dan die van het hoofdbestuur van het AOV enkele weken geleden. Toen besloot de rechter de vergadering van AOV-leden van 10 juni af te wachten. Enkele dagen daarna trok het hoofdbestuur de faillissementsaanvraag weer in. “Bij de vorige aanvraag was heel onduidelijk wie het eigenlijk voor het zeggen had binnen de partij en vormde het AOV een kakelend kippenhok”, aldus Wagemans, die gelooft dat zijn aanvraag zeker gehonoreerd zal worden.

Gisteren werd tevens bekend dat Batenburg een andere schuldeiser juist een garantie voor betaling had gegeven. Het gaat om Stug, een firma die eerder voor 50.000 gulden aan televisieprodukties voor het AOV heeft gemaakt. Onduidelijk is nog hoe Batenburg het bedrag wil financieren.