Omstreden transfer Sternkopf rond

BERLIJN, 24 JUNI. De in Duitsland veelbesproken transfer van voetballer Michael Sternkopf is rond. De middenvelder van Bayern München speelt komend seizoen bij Borussia Mönchengladbach. Hij kost ruim twee miljoen gulden. Sternkopf was de laatste dagen ongewild middelpunt van veel commotie. Manager Hoeness van Bayern stelde concurrent Borussia bij de aankoop een fikse korting in het vooruitzicht. Borussia moest dan vandaag wel de bekerfinale winnen van Wolfsburg. Alleen in dat geval mag Bayern komend seizoen Europees voetbal spelen. Door de transfer al voor de cupfinale rond te maken, zijn veel praatjes uit de wereld.

Borussia Dortmund heeft Jürgen Kohler van Juventus overgenomen. De Duitse landskampioen moet voor de 29-jarige verdediger ruim vier miljoen gulden betalen.