Wereldbanklening voor Mexico

WASHINGTON, 23 JUNI. De Wereldbank leent Mexico ruim 1,5 miljard dollar. Het geld, verdeeld in drie tranches, is bedoeld om het bankstelsel te steunen en het armste deel van de bevolking te vrijwaren van de gevolgen van de financiële crisis die het land eerder dit jaar kende. Volgens Shahid Javed Burki, vice-president van de Wereldbank, geven de leningen aan dat de bank Mexico economisch gezien gezond acht. Een miljard dollar is bestemd voor het bankwezen. Vijfhonderd miljoen dollar gaat naar voedsel- en gezondheidsvoorzieningen voor de armen. Ook worden er onderwijs- en arbeidsprojecten mee gefinancierd. De lening voor de banken kan worden aangevuld met nog eens 500 miljoen dollar. De Wereldbank vindt het belangrijk dat het vertrouwen in het bankstelsel terugkeert en wil met de lening de verliezen van de banken binnen de perken houden. Afgelopen woensdag kwam de Interamerikaanse Ontwikkelingsbank met leningen van 1,24 miljard dollar over de brug voor dezelfde doelen. (Reuter)