Veteraan Jimmy Connors bereikt in Halle kwartfinale

ROTTERDAM, 23 JUNI. De laatste veertien maanden wees Jimmy Connors alle wild-cards voor een ATP-toernooi af. Hij heeft zijn eigen Tennis Tour, voor veertigplussers als Borg en McEnroe. Maar Gerry Weber, de textielmagnaat en eigenaar van het grastoernooi in Halle, wist de 42-jarige Amerikaan te paaien. Voor een startgeld van 250.000 dollar liet Connors zijn eigen Tour even in de steek en stak de oceaan over.

Gisteren bereikte Jimbo in Halle de beste acht. Hij versloeg de Duitser Sinner in twee sets, 7-6 en 6-0. Sinner leidde in de eerste set met 5-2 en verspeelde vier setpunten. In de tweede set haakte hij mentaal gebroken af. “Ik wist niet dat ik nog op dit niveau kon spelen”, zei Connors na zijn zege. “Het is waarschijnlijk een voordeel dat ik nog weinig in dit circuit verschijn. Die jonge jongens hebben van mij gehoord, maar me nooit gezien.”

Connors staat voor de eerste keer in vier jaar in de kwartfinale van een ATP-toernooi. Daarin komt hij uit tegen olympisch kampioen Marc Rosset. De Amerikaan is niet de oudste speler ooit in een kwartfinale. De Australiër Ken Rosewall was 45 toen hij in oktober 1979 in Brisbane de laatste acht bereikte. Door zijn overwinningen keert Connors terug op de wereldranglijst. Bij verlies tegen Rosset staat hij 425ste, bij winst bij de beste 300. Ook Haarhuis en Eltingh bereikten in Halle de beste acht. Eltingh versloeg gisteren qualifier Sander Groen met 6-4 en 7-6. (ANP/DPA)