Steun voor aanleg binnenvaartkades

Op het departement van verkeer en waterstaat is een regeling in de maak om bedrijven die bij hun terrein kades voor binnenvaartschepen willen aanleggen of verbeteren financiële steun te geven. De regeling zal in principe voor vijf jaar gaan gelden. Dat zei minister Jorritsma van verkeer en waterstaat gisteren op de Nationale Distributiedag in het Congrescentrum in Den Haag. De steunregeling past in het overheidsbeleid om het vervoer over water zoveel mogelijk te stimuleren. Jorritsma vindt het van groot belang dat er een flinke verbetering komt van regionale overslagmogelijkheden naar nabij gelegen bedrijfsterreinen of andere vormen van transport.

Voor het versterken van de positie van de binnenvaart is het nodig de komende jaren te investeren in de infrastructuur van deze bedrijfstak. Behalve het verbeteren van de overslagfaciliteiten gaat het daarbij ook om het verbeteren van vaarwegen en sluiscomplexen.