Santer: EU-munt in 1997 mogelijk

BRUSSEL, 23 JUNI. Voorzitter Jacques Santer van de Europese Commissie heeft gisteren verzekerd de totstandkoming van een Europese munt in 1997 nog steeds mogelijk te achten. Hij gaat hiermee in tegen de opinie van de ministers van financiën van de Europese Unie, die deze week in Luxemburg tot de conclusie kwamen dat de moeilijkheden van veel lidstaten om aan de economische en monetaire criteria te voldoen een Europese munt in 1997 onrealistisch maken. Het verdrag van Maastricht voorziet erin dat uiterlijk in 1999 een Europese munt tot stand komt. Santer zei dat de datum van 1 januari 1997 niet mag worden vergeten “omdat dit tot een verslapping van de financiële politiek leidt.” Hij zij te rekenen op de Europese regeringsleiders volgende week in Cannes. (AP)