Omzet kleding en schoenen blijft verder dalen

DEN HAAG, 23 MEI. De omzet bij speciaalzaken in kleding en schoenen is voor de vierde achtereenvolgende maand gedaald. Kledingzaken leden in april een omzetverlies van 4,1 procent. Bij de schoenenzaken was dat 3,3 procent. Ook speciaalzaken in meubels, woningtextiel en verlichtng deden het slecht. In deze sector daalde de omzet evenals in maart met 3 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De verkoop van witgoed, bruingoed, geluidsdragers en computers steeg in april met 1,3 procent. In de doe-het-zelf branche steeg de omzet met 2,1 procent. Voor het eerst dit jaar was er bij de drogisten sprake van een omzetdaling (-1,9 procent). Bij de supermarkten daalde de omzet in april met 1,8 procent.

Ongecorrigeerd op het aantal verkoopdagen in de maand april kwam de omzet voor de hele detailhandel 1,7 procent lager uit dan in april 1994. Als die correctie wel wordt toegepast - april telde dit jaar een vrijdag minder dan in 1994 - dan steeg de omzet met 3 procent. (ANP)