Foto

Foto: De Nationale Raad van Verzet Iran hangt een organisator van een demonstratie een sjerp om. Duizenden Iraniërs verzamelden zich rond het middaguur in Den Haag. Op deze wijze protesteerden ze tegen het huidige regime in hun geboorteland en riepen ze op tot een internationale boycot tegen Iran. Ook wilden de Iraniërs met de demonstratie duidelijk maken dat ze de Nationale Raad van Verzet Iran steunen. In elf andere landen begonnen vanmiddag op hetzelfde tijdstip ook demonstraties. Op vrijdag 16 juni verzamelden duizenden Iraniërs zich al in het Duitse Dortmund, waar ze luisterden naar een toespraak van de in ballingschap levende M. Rajavi, leider van de Nationale Raad van Verzet Iran. Zij kondigde toen een plan aan dat zorg moet dragen voor een “democratische toekomst van Iran”. De toespraak was via de satelliet ook in Iran te ontvangen. (Foto NRC Handelsblad / Rien Zilvold)