Arke, Holland International bundelen hun zakenreizen

ROTTERDAM, 23 JUNI. De reisbureaus Arke en Holland International gaan hun activiteiten op het gebied van zakenreizen samenvoegen. Het hoofdkantoor van de nieuwe organisatie Business Travel International Nederland komt in Rijswijk te staan. Dat hebben beide reisorganisaties bekendgemaakt.

Arke en Holland International verwachten door hun samenwerking een verdere groei te kunnen realiseren. De samenvoeging van de zakenreisbelangen zal geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Bij Arke en HI gezamenlijk werken momenteel 478 werknemers op het gebied van zakenreizen. De gezamenlijke omzet in dit segment van de reiswereld bedraagt 700 miljoen gulden per jaar, wat neerkomt op een marktaandeel in Nederland van ongeveer 30 procent.

Holland Internationale en Arke kwamen in april dicht bij elkaar te staan, toen de Duitse reisreus Touristik Union International een belang kreeg van 91 procent in HI door overname van de aandelen van het Kaufhof-concern. TUI had al een belang van 40 procent in Arke. Destijds is al gespeculeerd over het samenvoegen van beide reisorganisaties.

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat in de sfeer van de zakenreizen de namen Arke en Holland International geheel gaan verdwijnen. Volgens een woordvoerder van Arke is dat nog onderwerp van intern beraad. Beide namen hebben een grote bekendheid en daarom is men uit marketing-overwegingen beducht daarvan zomaar afstand te doen. (ANP)