Winst Tauw Groep loopt flink terug

De Tauw groep, vooral actief op het gebied van de bouw- en milieuadvisering, heeft vorig jaar slechter gedraaid dan in 1993. De netto winst daalde met 3,1 miljoen tot 1,1 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat teerde 2,8 miljoen in tot 5,1 miljoen gulden, zo meldt de in Deventer gevestigde onderneming in haar jaarverslag.

De omzet steeg met bijna 11 procent tot 119,7 miljoen gulden. Deze stijging was voornamelijk het gevolg van de overname van ingenieursbureau Mabeg, augustus vorig jaar.

Het onderdeel DSBV (architectuur en bouwtechniek, civiele techniek en constructie) leed vorig jaar 300.000 gulden verlies. Inmiddels heeft Tauw DSBV opgeheven. Als gevolg daarvan zijn zestien van de 48 werknemers, die zich bezighielden met architectuur en bouwtechniek, overgenomen door de Klaas van den Berg Groep uit IJsselmuiden. De overigen zijn binnen de Tauw Groep herplaatst.