William Stelling

William Stelling debuteert zondag in het oefenduel van het Nederlands cricketteam tegen Middlesex. De 25-jarige speler groeide op in Zuid-Afrika, maar heeft een Nederlands paspoort. Hilton Ackerman, de voormalig coach van het Amsterdamse VRA, attendeerde de Nederlandse cricketbond daar op. Niemand van de KNCB zag de kandidaat-international ooit spelen, maar zijn resultaten zijn van dien aard dat hij 'blind' werd uitgenodigd.

“Als hij inderdaad goed blijkt te zijn, mag hij meedoen tegen Northamptonshire”, zegt John Wories, manager van het Nederlands team. Wories sluit niet uit dat er nog meer topcricketers in de wereld rondlopen met een Nederlands paspoort. “Vroeger was het voor die jongens niet interessant om voor ons te spelen. Maar nu we aan het WK meedoen, ligt dat anders.” Overigens is het nog niet duidelijk of de reglementen Stelling toestaan volgend jaar aan het WK mee te doen. Daar krijgt de bond in juli uitsluitsel over.