Werknemers KLM verdacht van cocaïne-smokkel

SCHIPHOL, 22 JUNI. Een rechercheteam van marechaussee en douane heeft 23 mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne. Onder de arrestanten bevinden zich negen medewerkers van de luchthaven Schiphol, die werkzaam waren in een KLM-bagagekelder. Dat zegt de Haarlemse officier van justitie, C.J. Hemmes.

In voor het KLM-personeel herkenbare koffers werden verdovende middelen verstopt. De koffers werden in de bagageruimte onderschept en buiten Schiphol gebracht.

Het rechercheteam nam gedurende het zogeheten 'Airbag' onderzoek, dat ruim een jaar heeft geduurd, vele honderden kilo's cocaïne in beslag. Bij diverse huiszoekingen is voor een miljoen gulden aan auto's, sieraden en contant geld in beslag genomen. Dertien verdachten, van wie elf in voorlopige hechtenis verblijven, moeten in september terecht staan.