Voorkeur; Muziek

BRUSSELSE LAUREATEN Laureaten van het recent in Brussel gehouden Koningin Elisabeth Concours voor piano treden op in Rotterdam, Utrecht en Tilburg. Op 23 juni 19u30 in de Doelen in Rotterdam en 25 juni 20u15 is er in het Muziekcentrum Vredenburg een concert door het Residentie Orkest olv Alexander Dimitriev, waarbij winnaar Markus Groh het Pianoconcert nr 2 van Liszt speelt en Laura Mikkola het Tweede pianoconcert van Prokofjev. Vooraf gaat Meeresstille und glückliche Fahrt van Mendelssohn en Till Eulenspiegels lustige Streiche van Strauss besluiten het concert.

Op 30 juni 20u15 geeft Markus Groh voor de Koninklijke Liedertafel een recital in collegezaal CZ van de KUB in Tilburg, een kleine zaal helaas omdat de Aula wordt gerenoveerd. Tel. inl 04242-84286.

CONSERVATORIUMORKEST Het symfonie-orkest van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag geeft olv Jac van Steen uitvoeringen van Variaties op een Rococo-thema van Tsjaikovski (solist: de cellist Roger Regter) en de Zevende symfonie van Bruckner. 28 juni 20u Kon. Conservatorium Den Haag; 29 juni 20u15 Muziekcentrum Vredenburg Utrecht; 30 juni 20u15 Beurs van Berlage Amsterdam.

AFRIKA FESTIVAL Halverwege Almelo en Hengelo ligt dit weekeinde Afrika met zaterdag Remmy Ongala uit Tanzania en zondag Farafina uit Burkina Faso, Ntesa Dalienst & Les Champions uit Zaïre en Demb Ak Tay uit Senegal. 24 en 25 juni Openluchttheater Hertme Borne. Inl 074-662333/666502.

RAINBOW FESTIVAL Na Rotterdam en Schiedam is het nu de beurt aan Dordrecht om wereldmuzikaal uit te pakken. Op zaterdag spelen Banda Musical Popular Brasileira, Las Chicas del Can uit de Dominicaanse republiek en Leo Silveiro & Magica uit Mozambique en op zondag Remmy Ongala uit Tanzania en Yulduz Usmanova uit Oesbekistan. 24 en 25 juni Otto Dickplein Dordrecht. Inl 078-116022/132800.

RENÉ FROGER 'Alles kan een mens gelukkig maken.' Dus waarom geen optreden van volkszanger René Froger in De Kuip? 24 en 25 juni Feyenoordstadion, Rotterdam.

PARKPOP Groot, gezellig en gratis popfestival met Terence Trent d'Arby, Dick Dale ('King of the Surf Guitar'), Salif Keita, Golden Earring, Pato Banton, Ten Sharp e.a. 25 juni Zuiderpark, Den Haag.

BAD BRAINS De legendarische hardcore/reggaegroep is terug. Was het Madonna zelf, die Bad Brains een nieuwe kans gaf op haar Maverick-label? 27 juni Paradiso, Amsterdam.

FOO FIGHTERS Voor Nirvana-drummer David Grohl is er ook leven na Kurt Cobain: hij zingt en speelt gitaar bij zijn nieuwe groep Foo Fighters. 28 juni Melkweg, Amsterdam.