Michael Jackson

Hoewel ik noch een fan, noch een kenner van Michael Jackson ben, was ik zeer gefascineerd door het interview met hem en Lisa Marie Presley van vrijdag 16 juni, uitgezonden op BBC 1. Uw verslaggever kopt zijn artikel op de tv/radio-pagina met 'Popgodheid krijgt publieke maagdelijkheid niet terug'. Voor mij kreeg hij die wel.

Hoewel het op zijn zachtst gezegd onverstandig van M.J. is om zo veel en 'los' met kinderen om te gaan, bleek uit het interview dat hij met zijn 36 jaar toch eigenlijk nog kind met de kinderen is. Je kunt hem dus verwijten dat hij niet volwassen is, kan of wil worden. Je kunt hem echter op grond van dit interview niet verwijten dat hij een perverse slechterik is. Dat moet iemand met een beetje psychologisch inzicht toch duidelijk zijn. Uit het interview sprak een naïef, speels, verwend, maar tegelijkertijd ook een open, intelligent en gevoelig mens. Een pure ziel dus, zoals Lisa Marie ook aangaf.

Dat een geldwolf met een pervers getint brein zich daarop als een bloedzuiger vasthecht, tezamen met de tabloid press ligt in de aard van deze wrede, ongevoelige, onrechtvaardige wereld. Dat is een les die Michael bij dezen heeft geleerd. Hopelijk wordt hij zo dan toch eindelijk nog volwassen.

    • Lottie Merkus-Van Zwol