Makro breidt uit in Polen

Makro Cash & Carry - onderdeel van SHV Makro behorende tot het SHV concern - is begonnen met de bouw van haar tweede centrum in Bielany (Neder-Silezië) in Polen. De bouw vergt een investering van 15 miljoen dollar (23,6 miljoen gulden) en biedt werk aan meer dan vijfhonderd mensen. Het centrum wordt 15 oktober geopend.

Makro heeft al een vestiging in Warschau. Voor het eind van dit jaar wil het bedrijf nog een winkel nabij de Poolse hoofdstad openen. Ook moet er dit jaar nog een vestiging in Krakow komen. Voor volgend jaar voorziet de onderneming in de bouw van nog eens vier centra in onder meer Poznan en Gdansk.

Makro Cash en Carry is een onderdeel van SHV. Deze onderneming is in Polen tevens eigenaar van zes Metro-handelscentra. Er werken bijna 2000 mensen voor dit Nederlandse concern in Polen. Makro heeft al 110 centra in vijftien landen.