Hockey: Nederland-Spanje

Het grote veldoverwicht van Nederland in de laatste groepswedstrijd tegen Spanje werd na 24 minuten bij de vijfde strafcorner eindelijk beloond. Voor het eerst speelde de thuisploeg een variant die door Van den Boogaard met een harde push werd benut. Vijf minuten later zorgde jubilaris De Ruiter met een rechtstreeks schot voor 2-0. De aanvoerster had gisteren twee keer pech dat een Spaanse speelster de bal van de lijn haalde.

In de tweede helft nam Spanje het initiatief over. De olympisch kampioen - net als Nederland ongeslagen gebleven in de eerste vier EK-duels - kreeg in de 52ste minuut een grote kans om de achterstand te verkleinen. Een push van aanvoerster Dorado werd door collega De Ruiter met de stick boven de schouder van de lijn getikt. Keepster Toxopeus ranselde vervolgens de strafbal van Telleria uit haar doel. Daarna was het verzet gebroken. Spanje treft nu als de nummer twee van groep B morgen in de halve finale titelhouder Engeland.