Bouwer Van Wijnen lonkt naar Damrak

De Baarnse bouwonderneming Van Wijnen Groep wil zich in de toekomst verder versterken en heeft daarvoor nieuw kapitaal nodig. Niet uitgesloten is dat Van Wijnen naar de effectenbeurs gaat om nieuwe aandeelhouders aan te trekken.

“Om een rol in de eredivisie te spelen, zouden we een strategische alliantie moeten sluiten of naar de beurs moeten gaan. In de komende paar jaar staat Van Wijnen voor die beslissing. Beide opties worden van tijd tot tijd bekeken”, zo zei directeur H. Postma in toelichting op het jaarverslag.

Bij de bouwgroep, die eigendom is van Postma's mededirecteur K. de Leeuw, werken inmiddels duizend mensen. De bouwonderneming heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Canada. Vorig jaar kocht de groep het bouwbedrijf Boogaerdt & Schmidt met een omzet van 94 miljoen gulden.

Van Wijnen behaalde vorig jaar een netto resultaat van 12,8 miljoen gulden, 21 procent meer dan in 1993. De omzet nam met 22 procent toe tot 570 miljoen gulden. De bouwgroep beschikt over een riante kaspositie. Het eigen vermogen bedraagt 49 miljoen gulden op een balanstotaal van 65,6 miljoen gulden. De solvabiliteit komt daarmee bijna op 75 procent. Voor dit jaar verwacht Van Wijnen door de gunstige marktomstandigheden een beter resultaat te behalen.