Witte Huis woedend over sportcontract

WASHINGTON, 21 JUNI. Het Witte Huis heeft felle kritiek geleverd op de beslissing van de New York Yankees om honkballer Darryl Strawberry te contracteren. Strawberry is tot 24 juni geschorst wegens druggebruik en staat onder huisarrest in verband met belastingenfraude.

“The Yankees geven de jeugd van Amerika het slechtst denkbare voorbeeld, door te veronderstellen dat je in een grote sport beloond wordt voor drugsgebruik”, zei Lee Brown, die namens het Witte Huis verantwoordelijk is voor het drugsbeleid. Brown kondigde aan honkbalbestuurder Bud Selig, Yankees-eigenaar George Steinbrenner en afgevaardigden van de spelersvakbond bij elkaar te roepen. “Het kan gewoon niet dat gebruikers van drugs in de Major League Baseball uit komen. Kinderen gaan dan denken dat hun sporthelden ongestraft drugs mogen gebruiken.”

De 33-jarige Strawberry, een van de beroemdste spelers in de hoogste professionele honkbal-afdeling van Amerika, werd 6 februari voor zestig dagen geschorst wegens cocaïnegebruik. (Reuter)