Onderzoek naar tekorten 'Tot en Met'

AMSTERDAM, 21 JUNI. B en W van Amsterdam stellen een onderzoek in naar het reilen en zeilen van de stichting Tot en Met. Aanleiding zijn de financiële problemen bij de stichting, die onder meer is belast met de plaatsing van ouderen in bejaardenhuizen of verpleeghuizen. Dat blijkt uit een brief van wethouder De Grave (financiën) aan verantwoordelijk wethouder Van der Giessen (volksgezondheid), die om het onderzoek heeft gevraagd.

Tot en Met ontving vorig jaar 6,5 miljoen subsidie van de gemeente Amsterdam. Voor dit jaar wil de stichting 2,7 miljoen gulden meer subsidie ontvangen, blijkt uit de brief van De Grave. Volgens hem zijn de huisvestingskosten “structureel” 0,3 miljoen gulden te hoog en ontbreekt een “adequate projectadministratie.” “Niet alleen de aansturing vanuit uw portefeuille, maar ook de financiële discipline binnen deze stichting lijkt onvoldoende tot ontwikkeling te zijn gekomen”.