Foto

Foto: MOSKOU - De extreem-nationalistische politicus Vladimir Zjirinovski werpt Boris Nemtsov, gouverneur van Nizjni Novgorod en een uitgesproken hervormer, een glas sinasappelsap in het gezicht tijdens een gesprek op de Russische televisie.

Het gesprek begon al moeizaam: de twee zijn geen vrienden. Zjirinovski pleegde ooit een inbraak in Nemtsovs kantoor toen deze zijn bezoek aan Nizjni Novgorod negeerde. Tijdens de talk show ontstak Zjirinovski in woede toen Nemtsov het exemplaar van Playboy te voorschijn haalde waarin Zjirinovski vorig jaar opschepte over zijn seksuele prestaties en zijn voorkeur voor groepsseks. Toen Nemtsov suggereerde dat Zjirinovski een geslachtsziekte heeft (“We kunnen je genezen, we hebben daar twee prikken voor”) schold deze hem uit voor “bastaard” en “smeerlap” - en gooide hij hem zijn frisdrank in het gezicht. Nemtsov liet op zijn beurt zijn sapje niet staan en trof Zjirinovski vol in het gezicht, waarna deze begon met lege glazen en ander keukengerei te werpen. De rest van de gedachtenwisseling ontging de kijkers, want op dat moment werd de uitzending afgebroken. Volgens het blad Komsomolskaja Pravda gingen de twee nog enige tijd door met de wederzijdse bekogeling. Het persbureau Postfactum wist te melden dat Zjirinovski daarbij een ferme klap van de presentator opliep. (Foto Reuter)